DESCOBRIR L’ENTORN NATURAL.

El priorat, una comarca molt ben conservada, des del punt de vista del medi ambient, us pot oferir un ampli ventall de sortides i excursions, a la casa us deixarem material gràfic per a que les pogueu realitzar-les i pogueu observar molts aspectes.

EXCURSIONS DE MITG/UN DIA

    

EL PARC NATURAL DE LA SERRA DE MONTSANT

 

CONGOST DE FRAGUERAU: Un dels racons més bonics del Parc Natural. Podreu veure les Cadolles Fondes a on us podreu banyar, atravessar el Pont Penjat i per fi arribar a l'Ermita romànica de St. Bartomeu situada en un racó idílic a on trobareu una petita balma d'aigua que raja per la roca. El camí està senyalitzat seguint el GR (Sender de Gran Recorregut) Si voleu veure més fotos d'aquesta sortida cliqueu damunt de la foto. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

Temps: 3h. anada i tornada. Desnivell: 100 metres. Dificultat: Molt fàcil.

 

ENGOLLIDOR (Barranc dels Pèlags). En aquesta sortida arribareu al final del Barranc dels Pèlags, i a 15 minuts a l'Engollidor, espectacular lloc a on el baranc es tanca entre dos cingles i forma cinc tolls espectacular que es poden travessar.

Temps: 6h. anada i tornada. Desnivell: 150 metres. Dificultat: Molt fàcil arribar, mitjana-alta travessar l'engollidor. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies.Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

GRAU DE L'ESCLETXA. El Parc Natural del Montsant té una expectacular carena a la que només es pot accedir a través dels Graus que són passos marcats. El de l'Escletxa és un dels més bonics i que compta amb la llegenda dels monjos d'Scala-Dei.

Temps: 2h. anada i tornada. Desnivell: 300 metres. Dificultat: Mitjana. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

GRAU DEL CARRASCLET. El Parc Natural del Montsant té una expectacular carena a la que només es pot accedir a través dels Graus que són passos marcats. El del Carraclet és un dels més espectacular i tècnic. Una vegada a dalt us proposem anar a la Cova Santa i retrocedir per baixar pel Grau dels Barrots.

Temps: 4. anada i tornada. Desnivell: 450 metres. Dificultat: Alta. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

GRAU DELS TRES ESGRAONS. El Parc Natural del Montsant té una expectacular carena a la que només es pot accedir a través dels Graus que són passos marcats. El del Montsant és un dels més espectaculars, en el que "salvar" dos trams d'esgraons i un bon desnivell, però la vista és impresionant. També us proposem fer la tornada pel grau del Montsant.

Temps: 3h. anada i tornada. Desnivell: 450 metres. Dificultat: Mitjana/Alta. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

GRAU DE SAFORES I DE L'AGNET. En aquesta excursió podreu transcórrer per un dels passos amb més bona perspectiva de tota la serra, el Grau de Salfores, travessar per la serra Major, a més de 1000 d'alçada i baixar pel GR pel Grau de l'Agnet, en 2.15 farem un recorregut circular.

 

GRAU DELS BOUS i PONT DE CAVALOCA.

El Parc Natural té racons amagats tranvessats per antics camins empedrats amb el senzill pont romànic de Cavaloca. En aquest sortida podreu fer un recorregut en rodó per pujar al Montsant.

Temps: 3h. anada i tornada. Desnivell: 350 metres. Dificultat: Baixa/Mitjana. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

GRAU DELS BOUS i PONT DE CAVALOCA.

El Parc Natural té racons amagats tranvessats per antics camins empedrats amb el senzill pont romànic de Cavaloca. En aquest sortida podreu fer un recorregut en rodó per pujar al Montsant.

Temps: 3h. anada i tornada. Desnivell: 350 metres. Dificultat: Baixa/Mitjana. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

 

La Serra de Cardó, una de les serres més ben conservades del Sud de Catalunya, us permetre una sortida agradable per un típic alzinar i arribar a la Creu de Santos amb una bona vista que va des del Delta de l'Ebre, el Port de Beseit, fins a la Serra del Montsant.

Temps: 2,15.h. anada i tornada. Desnivell: 300 metres. Dificultat: Baixa/Mitjana. Si voleu veure més fotos cliqueu damunt de les fotografies. Ja sabeu que segons la connexió que tingueu pot trigar una estona.

 

LA MOLA DE COLLDEJOU
EL PARC NATURAL DELS PORTS DE BESEIT

EXCURSIONS CURTES

EL CIM DEL SARRAÍ

CIM DEL SARRAÍ: És el turó més alt de Bellmunt i des de dalt prodreu divisar tot el Priorat, la Ribera d'Ebre -i si el dia és clar el Riu Ebre- el macís dels Ports de Beseit i tot el perfil de la Serra de Montsant. A dalt trobareu una petita cova amb un llibre on deixar les vostres impresions.Cliqueu damunt de la foto si en voleu veure més.

Temps: 55 minuts anada i tornada. Desnivell: 80 metres. Dificultat: Molt fàcil.

 

L'AVENC VERD

AVENC VERD: Podreu travessar tot un avenc -crivella a la paret d'uns 3 metres d'ample-. Serà tot una aventura baixar els 20 metres de desnivell que té, atravessar-lo i sortir per l'altre costat. Cliqueu damunt de la foto si en voleu veure més.

Temps: 40 minuts. anada i tornada, més 45 minuts per atravessar-lo.Desnivell: 20 metres. Dificultat: Molt fàcil per arribar. mitjana per traverssar.

 

EL RIU SIURANA

RIU SIURANA: Quan sortiu al balcó el riu que veieu/sentiu és el Siurana, que neix a les muntanyes de Prades i uns Kms. més avall desenvoca a l'Ebre. Podreu baixar al toll de la Domeniga, banayar-vos o seguir una estona el curs del riu entre les roques. Cliqueu damunt de la foto si voleu veure més fotografíes.

Temps: 15 minuts de baixada i 25 de pujada. El sender surt a la dreta del carrer a on s'acaba el poble. Si aneu en cotxe 10 d'anar i tornar seguint la pista a l'acabar el poble i a la cruïlla seguir el de l'esquerra.

 

ERMITA DE ST. GREGORI

ERMITA DE ST. GREGORI: A 500 metres de Falset es troba l'Ermita de St. Gregori, esculpida dins de la roca us permetra una bona vista del Priorat i un petit passeig molt peculiar.

Temps: 10 minuts en cotxe fins a Ermita. Allà podeu fer el Camí dels Racons (15 minuts) o el camí de les Tres Ermites (2 hores)

 

EL POBLAT IBÈRIC DEL PUIGROIG

 

També podreu trobar més informació a l'Oficina de Turisme de Falset, i en especial a la següent web: