GRAU DE L'ESCLETXA

La Serra de Montsant, declarada parc Natural a l'abril de 2002, es conserva en un molt bon estat de conservació. En aquesta excursió podreu ascendir a la Serra Major que està per damunt dels 1.000 metres d'alçada.

Aquest grau o pas, el de l'Escletxa està situat damunt d'Scala-Dei i explica la llegenda que un monjo va veure descendir una escala que pujava al cel i a Déu, en aquest lloc van fundar la Cartoixa d'Scala-Dei i van trobar aquest grau per pujar a la Serra Major.

A la vostra estança a la casa us deixarem un dossier i mapes per a que pugueu fer la sortida. Cal que tingueu en compte la dificultat i la vostra prepació.

Tot seguit us oferim un seguit de fotografies

 

Heu d'anar pujant fins a trobar el Cingle, aquí trobareu passos ben marcats que us portaran fins a l'Escletxa

 

 

CINGLE: Ara estem al peu del Cingle, ja tenim al devant el grau de l'Escletxa

 

GRAU DE L'ESCLETXA: El grau és un petit pas entre dos roques. A la paret tenim una placa que ho indica. Al terra hi ha marcats uns esglaonets per poder passar millor. I a la paret hi ha una petita cadolleta que sempre hi té aigua que els mongos feien servir per senyar-se quan pujaven per aquest grau fuguint dels soldats.

 

SERRA MAJOR: Ja estem quasi a dalt de tot de la serra Major, abans girem la vista i podem contemplar la carena del Montsant.

 

GRAU DE SALFORES: I si us animeu a baixar per un altre grau, a la dreta teniu el de Salfores. Una estona més de caminar però val la pena.

 

GRAU DE SALFORES: I aquessta és la panoràmica que es té al sortir del Grau de Salfores.

 

Dues varietats de plantes rupícoles que creixen al cingle de la Serra Major

A la primavera les podreu contemplar