LES MINES DE PLOMB DE BELLMUNT

Foto de les escales d’accés a la galeria.

Les mines de plomb a Bellmunt van ser explotades fins a l’any 1973 que es van tancar com a explotació minera. L’estiu del 2001 s’obren com a visita turística dins d’un complexe: Casa de la Mina (estil modernista), foneries, torre de la gàbia (foto 2) ,,, –actualment en procés de restauració-, i s’habilitat un antiga nau dels tallers com a museu, per poder entendre i conèixer els treball d’extracció del mineral de plomb: la galena.

 

En la visita guiada, primer us mostraran el museu i tot seguit baixareu a la mina, a la planta 0, de les 18 plantes que té (més de 450m. De profunditat). En aquesta galeria podreu observar el sistema d’explotació dels filons (per barrancs i embastides), restes de minerals (galena, minerita), veritables barrancs, formacions calcàrees (estalactites i estalacmites).

   

              

La visita a la mina, per proximitat al poble (200 metres) i pel seu atractiu és una de les activitats aconsellades i “obligades” a Bellmunt.

Les mines i museu es poden visitar: els dissabtes a les 11, a les 12.30h. i a les 16h., i els diumenges a les 11 i 12.30h. o concertant visita prèvia a la l’Oficina d’Informació i Turisme de Falset (tel 977 831701). El preu és de 5 € per persona.

                 

 

 

Foto de la torre de la gàbia (conegut com Castellet)